Unsplash

Dieren veranderen door klimaatverandering

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Muizen met langere staart en vogels met grotere snavels. Sommige dieren krijgen door klimaatverandering een ander uiterlijk. Dat blijkt uit nieuw onderzoek

Doordat de aarde steeds warmer wordt moeten sommige dieren zich langzaam aanpassen. Met grotere oren, staart en snavels kunnen ze namelijk beter de warmte kwijtraken. Veel dieren in de woestijn hebben dit al, maar door klimaatverandering kunnen ook andere dieren grotere ‘aanhangsels’ krijgen. Vooral vogels en kleine zoogdieren zoals vleermuizen en konijnen zijn veranderd.

Goed en slecht nieuws

De afgelopen jaren zijn de staarten, oren en snavels van verschillende dieren meetbaar groter geworden blijkt uit het onderzoek. Dat de dieren zichzelf aanpassen is goed nieuws. Maar toch maken onderzoekers zich zorgen. Het betekent namelijk ook dat het niet goed gaat met de dieren zonder de aanpassingen. Daarnaast kunnen dieren die niet kunnen veranderen uitsterven door het opwarmen van de aarde.

Anderen lazen ook: 8 orginele klimaatplannen van kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook