Beestachtig leuke dieren op Instagram

Instagram zit bomvol leuke, grappige en bijzondere beesten. Zij hebben duizenden en soms zelfs miljoenen fans over heel de wereld die hun online avonturen op de voet volgen. Kijk mee en ontdek waarom deze dieren zo beestachtig leuk zijn.

Foto: Shutterstock

Vos Juniper (@juniperfoxx

Volgers: drie miljoen  De rode vos Juniper en haar vossenvrienden leven in een huis vol geredde dieren. Ze werden in gevangenschap geboren en kunnen niet meer overleven in het wild. Nu vertoeven ze bij hun adoptiefamilie en hun honden. Aan Juniper’s account te zien is het daar een behoorlijk blije beestenbende! 

Kat Nala (@nala_cat

Volgers: 4,3 miljoen  

Nala werd als kitten uit het asiel gehaald. ‘Ze likte mijn gezicht en ik wist dat zij degene was die we mee naar huis zouden nemen’, zegt haar baasje. Met 4,3 miljoen volgers is Nala een echte ster. Ze heeft zelfs een boek uitgebracht met de titel <c>Leef je beste leven, net als Nala<u>. Wijze raad namens Nala, opgeschreven door haar baasje, lees je daarin. Zoals: ‘Soms moet je jezelf als een haai zien en de dag aanvallen!’ of: ‘Wees fantastisch. Altijd.’ Ook vind je er tips over hoe je een geadopteerd dier het best kunt verzorgen. 

Konijn Miffy (@bunny.nyc

Volgers: 92.300 

Je zou een boek kunnen schrijven over de avonturen die konijn Miffy allemaal beleeft. Ze gaat naar het strand, maakt luxueuze boottochtjes, zit in het vliegtuig en chillt met haar baby-mensen-broertje Skye. En vergeet vooral haar Insta-filmpjes niet te bekijken. Een snurkende Miffy tijdens haar schoonheidsslaapje maakt elke rotdag weer goed. 

Winston de Bureaukat (@winston_bureaukat

Volgers: 8.268 

Winston is geen huis-tuin-en-keukenkat. Hij is een politiekat! De agenten op het bureau van Rijswijk moeten wel erg in hun nopjes met hem zijn, want de ene na de andere snoezige foto vliegt je om de oren op zijn eigen Winstagram. Volgens zijn bio heeft Winston een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. De kat leeft volgens twee regels. ‘Nummer één: er kan er maar één de baas zijn en dat ben ik. Nummer twee: niet nodig, regel één is duidelijk genoeg!’ 

Freek de schildpad (@freekdeschildpad

Volgers: 63.000 

Nog vóór zijn geboorte was schildpad Freek al een BN’er. Honderdduizenden mensen keken mee hoe hij als uit zijn ei kroop. Dat was niet toevallig. Freeks baasjes zijn namelijk ook beroemd: Bas Smit is met zijn bijna negenhonderdduizend volgers op Instagram zelf een bekende influencer. En zijn vrouw Nicolette van Dam ken je vast van tv. En dan kregen zij ook nog een hulp van een ándere BN’er: tv-bioloog Freek Vonk. Dus hoe de kleine schildpad aan zijn naam komt, hoeven we je niet meer uit te leggen. Ook de naam van zijn zusje Máxima is niet toevallig gekozen. Volgers konden geld doneren voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht dat kinderen met kanker behandelt. Er werd 700.000 euro opgehaald! Freek is dus een echte weldoener! 

Esther het varken (@Esterthewonderpig

Volgers: 608.000 

Op het eerste gezicht lijkt Esther een keurig roze varkentje. Maar niets is minder waar! Wie goed tussen haar foto’s snuffelt, ziet dat ze een echte rouwdouwer is. Esther sjouwt het liefst met boomstokken, schrokt borden pasta leeg en rolt dagelijks in de modder. Deze capriolen hebben Esther heel wat volgers van over heel de wereld opgeleverd. Ze heeft zelfs haar eigen webshop waarin mondkapjes en zelfs sieraden met haar snuit erop worden verkocht.  

Jack de parkiet (@Jackthecockatiel

Volgers: 71.000 

Parkiet Jack is een echt Instagram-model. Zijn kuif zit altijd goed en met zijn grijze lijfje en felgekleurd koppie pronkt hij maar wat graag op foto’s. Van Jack in de kerstboom en tussen de paaseitjes tot een foto met griezelige spinnen en pompoenen. Voor elke feestdag of nieuw seizoen haalt zijn Braziliaanse baasje alles uit de kast. Na elke fotosessie wordt Jack beloond met bergen zonnebloempitjes, zijn lievelingssnack.