Kazen

Dieven stelen 300 kazen van boer uit Lievelde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Een boer uit Lievelde miste na een inbraak 300 kazen. Gestolen! De dieven hoopten de kazen voor veel geld te verkopen. Maar dat ging niet zoals gehoopt...

Een juwelier of bank overvallen, dat doet iedereen al, dachten de kaaskapers misschien. Ze gooiden in de nacht van 12 november een ruit in bij kaasboer Johannes Weenink, die de volgende morgen ontdekte dat hij 300 van zijn kazen miste. 

Foutje

De dieven bleken alleen niet echt kaas te hebben gegeten van inbrekerij. Ze zetten een deel van de buit op marktplaats, maar een merkje op de kazen verraadde direct dat het om de gestolen exemplaren ging. Al snel konden een vrouw en een man worden aangehouden en kreeg kaasboer Johannes 9 van z'n kazen terug. De politie speurt nog naar de andere 291. Die zijn samen meer dan 20.000 euro waard. 

Andere malle boeven

Het is niet voor het eerst dat rovers in het nieuws komen met een opvallende buit. Weet je nog de tuinkabouterdieven? De haaienbandieten? Of anders de tandpastabende? Twee jaar terug werden er in Duitsland nog chocoladecriminelen opgepakt. En iemand stal ook al eens een wc-pot, al was die wel van goud. 

GIF'jes via GIPHY

Anderen lazen ook: Ons broodje kaas krijgt plekje op speciale lijst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps