Foto: Getty Images

Dikke laag sneeuw op Spaans eiland Mallorca

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een gek gezicht voor de inwoners van het Spaanse eiland Mallorca: er ligt een dik pak sneeuw. Dat zorgt voor sneeuwpret, maar ook voor problemen.

Mallorca is sinds gisteren voor een deel bedekt met de witte laag, nadat de winterstorm Juliette over het eiland raasde. Er was al zo'n twaalf jaar geen sneeuw gevallen op het zonnige eiland. En dus reden veel mensen voor sneeuwpret naar het hooggelegen dorp Valldemossa, waar zelfs een laag van een halve meter dik lag. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Getty Images

Hulp van reddingswerkers

Toch is de sneeuw niet alleen maar leuk. In het noorden van het eiland raakten mensen ingesneeuwd en moesten zij geholpen worden door reddingswerkers. Ook andere delen van het eiland werden onbereikbaar. Het leger is ingezet om daarbij te helpen, zoals je hieronder kunt zien op de foto. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Getty Images

Nog meer problemen

Storm Juliette zorgde voor nog meer problemen. De inwoners hadden ook last van hoge golven, kapotte wegen en omgewaaide bomen. Daarom werd mensen geadviseerd om binnen te blijven. Volgens de voorspellingen blijft het vandaag nog even sneeuwen, maar wordt het vanaf morgen weer droog en zal de witte laag dan ook snel weer verdwijnen.

Anderen lazen ook: David (8): 'Er is meer te doen dan naar het strand'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook