overgewicht obesitas bij kinderen, onderzoek CBS

Dikke ouders hebben vaker dikke kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Je moet nu niet meteen je ouders van álles de schuld geven. Maar uit een nieuw rapport blijkt wel dat ouders die te dik zijn, vaker kinderen hebben die ook te zwaar zijn.

Cijferbureau CBS deed onderzoek onder ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. En wat blijkt: overgewicht komt vaker voor bij kinderen van te dikke ouders, dan bij 'gezonde' ouders.

Van kinderen van wie de vader én moeder overgewicht heeft, hebben 17 op elke 100 kinderen zelf ook overgewicht. Bij ouders die niet te zwaar zijn, zijn dit maar 6 op elke 100 kinderen.

Dikke pech
Je hebt al helemaal dikke pech als je allebei je ouders te zwaar zijn én zeker eentje zelfs obesitas (ernstig overgewicht) heeft. Een kwart van die kinderen is dan zelf ook te dik.

dikke kinderen en ouders, cbs, onderzoekIn 2015 had 12 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) overgewicht. Een derde hiervan, dus 4 procent alle 4- tot 12-jarigen, had zelfs obesitas (ernstig overgewicht). Meisjes en jongens hebben even vaak overgewicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook