Foto: Shutterstock

Dillon (8) wint schrijversprijs met zelfgemaakt boek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wat zou er gebeuren als je een boek stiekem in de kast zet in de bibliotheek? Dillon (8) uit de Verenigde Staten testte het uit. Zijn boek werd heel populair!

Dillon wilde al sinds hij vijf jaar was een boek achterlaten in de bibliotheek. Hij werkte vier dagen lang aan zijn boek 'The Adventures of Dillon Helbig's Crismis'. Het is 81 pagina's lang en gaat over een kind dat terug in de tijd gaat nadat een ster op een kerstboom is ontploft. Hij maakte zelfs eigen tekeningen in het boek.

Echt lenen

Na een tijdje wilde Dillon checken of het boek er nog stond. Maar het boek was verdwenen! Wat bleek? De bibliotheek vond het zo leuk, dat ze het officieel in de bieb tussen de stripboeken wilden zetten. Nu kunnen mensen het boek echt lenen.

Schrijversprijs

Dat gebeurde ook massaal, er is zelfs een wachtrij om het boek te mogen lenen. De bibliotheek wil daarom meerdere exemplaren van het boek laten maken. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times heeft Dillon er zelfs een prijs mee gewonnen. De bibliotheek heeft hem een schrijversprijs gegeven, die speciaal voor hem is bedacht.

En nu? Nu gaat Dillon aan de slag met zijn volgende boek: over een kast die jassen eet. 

Anderen lazen ook: Sofie (9) schreef eigen kinderboek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook