onderwaterrestaurant

Dineren op de zeebodem in onderwaterrestaurant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Altijd al eens willen dineren aan een tafeltje op de zeebodem? In Noorwegen kan dat binnenkort. En nog zonder dat je een duikpak aan hoeft ook. Voor de kust van het dorpje Båly, op het meest zuidelijke puntje van Noorwegen, wordt nu gebouwd aan eerste onderwaterrestaurant van Europa.

Het restaurant gaat ‘Under’ heten en er is plek voor honderd gasten. Die hoeven er niet met een duikboot of snorkelend heen. Vanaf het strand loop je door een schuine tunnel naar het restaurant. Vanaf de buitenkant ziet het restaurant er een beetje uit als een half in het water gezakt betonnen buis.

restaurant

Eenmaal binnen hebben alle tafeltjes een raamplaats, met uitzicht op vissen, schelpen en zeeplanten. 

raam restaurant

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Roze water op Texel of Onderwaterstad vol octopussen ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat grappig, ik wist niet dat mensen zo gek waren dit soort dingen te bouwen. Vergeet trouwens niet te hoelahoepen en dagelijks op eenhoorns te rijden.

ik vind het echt
heel erg mooi

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.