Dinosaurus!?

Dino's in Denekamp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Stop je pikhouweel, borstel en vergrootglas in je tas en ga op pad naar museum Natura Docet Wonderryck in Denekamp. De tentoonstelling Dinosaurus!? stampt je hoofd vol weetjes over deze wonderlijke wezens en stuurt je ook nog op een tijdreis van oerflits tot nu. 

De tocht langs dinoskeletten, -fossielen en vitrinekasten vol opgezette dieren maak je niet alleen. Er gaan twee dino’s met je mee. Thesaurus legt je alle moeilijke woorden uit en Triceratoppie vertelt je over de verschillende tijdperken waarin dino’s leefden. Dit kleurrijke duo heeft een hoop te melden. Wie de moeite neemt om alle informatiebordjes te lezen, komt een boel leuks te weten. Wist jij bijvoorbeeld dat in Limburg het neefje van de T-rex woonde? En dat dino-onderzoekers eerst dachten dat dino’s maar een stel slome beesten waren?

(tekst gaat verder onder de foto)

Dinosaurus!?

Tijdreis in de tuin

Hoe alles begonMet een overvol brein dwaal je vervolgens de museumtuin in. Daar is gelukkig meer te doen en minder te lezen. Zo kun je zelf in een zandbak op zoek naar fossielen. Of met grote passen meten hoe groot de giga-seismosauris is die tussen de veldbloemen staat. Ook maak je er een tijdreis van oerflits tot nu met bij elke stop een leuke opdrachten. De reis is gebaseerd op het boek Hoe alles begon. Daarin wordt in prachtige illustraties en leuke weetjes de geschiedenis van de aarde uit de doeken gedaan. Wie met dat boek onder z’n arm de tentoonstelling verlaat, kan thuis de tijdreis nog eens rustig overdoen.

Dinosaurus!?, Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp, t/m oktober 2021. www.wonderryck.nl

Hoe alles begon, Bouwine Bergsma & Adriaan Bijlo (ill.). Fontaine Uitgevers, €22 (8+)

Anderen lazen ook: Nieuwe grote dino ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook