Foto: ANP

Disney: 'Nieuwe versie Sneeuwwitje van deze tijd'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Er was eens een film uit 1937: Sneeuwwitje. Die ging over een prinses die gaat wonen bij zeven dwergen die in een hol leven. Van dit verhaal wordt nu een film met echte acteurs gemaakt. Maar daar kwam stevige kritiek op.

De Amerikaanse acteur Peter Dinklage, die speelt in Game of Thrones, vond dat Disney een hoop verkeerd deed met de nieuwe versie van Sneeuwwitje. Ze castten voor de rol van de prinses een actrice met een Latijns-Amerikaanse achtergrond, Rachel Zegler. Dat bracht Disney vol trots naar buiten. Maar over het verhaal werd niet gerept, en dat stoorde Dinklage.

'Achterlijk verhaal'

Dinklage heeft een groeistoornis. Daardoor is hij altijd klein gebleven. Hij komt al lange tijd op voor mensen en kinderen die dezelfde stoornis hebben. Dinklage vindt dat het verhaal van Sneeuwwitje, en vooral de rol van de zeven dwergen, niet meer van deze tijd is. ‘Als je nog steeds dat achterlijke verhaal maakt over zeven dwergen die samen in een grot wonen, waar ben je dan mee bezig?’, vroeg hij zich hardop af in een Amerikaanse podcast.

Aanpassen aan deze tijd

Inmiddels heeft Disney op de kritiek gereageerd. Het bedrijf zegt dat ze deze versie zullen aanpassen aan deze tijd, en dat ze daarvoor hebben gepraat met mensen met dwerggroei. Meer details wil Disney pas onthullen als de film in productie gaat.

Vind jij het terecht dat het verhaal wordt aangepast?

Anderen lazen ook: Stelling: Sneeuwwitje hoeft niet aangepast te worden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook