droomhuis

Dit droomhuis komt er écht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Fantaseer jij soms over jouw droomhuis? De klas van Madelief (11) en Ilse (10) ook. Samen bedachten ze hun ideale vakantiewoning en die gaat er nu ook écht komen.

‘Ik heb een kapstok gemaakt, daar kan ik straks mijn eigen jas aan ophangen', vertelt Madelief. 'En een bank, waar ik echt op kan zitten.’ Met een zelfgemaakte maquette (zie foto's) won groep 8 van basisschool De Kirreweie uit het Zeeuwse Burgh-Haamstede een ontwerpwedstrijd van Roompot Vakanties. De prijs? Het huis komt er echt! 

Slaapfeestje

Het ontwerp wordt volgend jaar gebouwd en komt daarna in een vakantiepark in Drenthe. Het wordt een plek waar arme gezinnen of zieke mensen gratis op vakantie kunnen. ‘En we willen er ook heel graag zelf een keer slapen’, zegt Madelief. ‘Met de hele klas, dat is leuk’, vult Ilse aan. ‘Een soort reünie, want als het af is zitten wij natuurlijk niet meer in groep 8.’

huis

 

huis

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo knutsel je je eigen sneeuwbollen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook