Foto ANP

Dit gaat gebeuren in 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Een kersvers jaar ligt voor ons. Wat kunnen we ervan verwachten? En nee, we zijn heus niet opeens zweverig geworden en we zitten ook niet in een glazen bol te turen. Dit staat gewoon op de planning!

Foto Shutterstock31 januari: Brexit bij de Britten
Boris Johnson moet keihard aan de slag de komende weken. Nu zijn partij met grote overmacht herkozen is, zal de conservatieve premier zijn slogan Get Brexit Done waar moeten maken. De deadline voor de scheiding met de EU snelt dichterbij.

Foto ANP12-16 mei: Songfestival bij ons
Alle ogen op Rotterdam. Dankzij Duncan is de Europese liedjeswedstrijd voor het eerst in 40 jaar in ons land. De drie presentatoren lopen zich al warm en oefenen hun talen tot in de puntjes. Bonjour l’Europe!

Foto ANP12 juni - 12 juli: EK Voetbal
In 12 landen voetballen 24 teams voor de Europese titel. Ook Oranje! Maar wat een pech: topaanvaller Memphis Depay heeft een zware knieblessure en herstelt waarschijnlijk niet op tijd.

Beeld NASA17 juli: Verkenner naar Mars
3, 2, 1 and lift-off! NASA gaat de Mars2020 lanceren. De robotwagen zal in de Jezero-krater landen en daarna rondkarren over de rode planeet en allerlei testen doen. Zijn belangrijkste doel: onderzoeken of er ook mensen naar Mars kunnen.

Foto AFP24 juli - 9 augustus: Olympische Spelen in Japan
Twee weken lang smullen voor sportfans. Het programma voor de Zomerspelen in Tokio zit propvol. Ruim 11.000 atleten uit 206 landen strijden om 962 medailles in 33 verschillende takken van sport. Met voor het eerst ook surfen, skateboarden, klimmen en karate. Go TeamNL!

Foto AFP3 november: Verkiezingen bij de Amerikanen
De inwoners van de VS mogen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Zijn de Amerikanen tevreden over Donald Trump en mag de Republikein nog vier jaar in het Witte Huis wonen? Of wordt het dit keer een Democraat?

Foto AFP9-20 november: Klimaattop in Schotland
Honderden wetenschappers en politici komen naar Glasgow voor het jaarlijkse klimaatoverleg. Hoog tijd voor belangrijke afspraken want die zijn tijdens de top van 2019 in Madrid vooruitgeschoven. Een ding is zeker: als Greta erheen wil, hoeft ze niet zo ver te zeilen of te treinen.

Foto Shutterstock14 december: Zonsverduistering in het zuiden
Eclipsbrilletjes op voor de inwoners van Chili, Argentinië en Antarctica. Zij kunnen kijken naar een bijzonder natuurverschijnsel: een totale zonsverduistering.

Anderen lazen ook: Een heel gelukkig nieuwjaar!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps