Eigen beeld
Jaaroverzicht

Dit gebeurde er ook in 2021: Shownieuws

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

2021 is bijna voorbij. Ook dit jaar ging het nieuws vooral over virussen, vaccins, varianten en lockdowns. Toch draaide de afgelopen twaalf maanden niet álles om corona. Dit was het belangrijkste shownieuws. 

Songfestival in Rotterdam

Beeld ANP

Het grote liedjesfestival Eurovisie Songfestival werd in mei gehouden in Rotterdam. Een jaar eerder zou dat eigenlijk ook zo zijn, maar toen ging het vanwege corona niet door. De hele stad stond wekenlang in het teken van het festival. Zelfs op de stoplichten stonden zingende poppetjes. Het Eurovisie Songfestival werd gewonnen door Italië. Rockband Måneskin kreeg met het nummer Zitti e buoni de meeste punten: 524. De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy deed het niet zo goed. Hij kreeg wel wat punten van de jury, maar geen van het publiek. Birth of a new age eindigde op plek 23.

Olivia Rodrigo

Beeld ANP

2021 was het jaar van de grote doorbraak van de Amerikaanse zangeres en actrice Olivia Rodrigo. Haar debuutalbum Sour kwam overal op de eerste plaats in de hitlijsten. Met haar single Drivers License haalde ze in de kortste tijd ooit, ruim acht dagen, 100 miljoen streams op Spotify. Olivia werd bekend van haar rol in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series. In die reeks speelt ook Joshua Bassett mee. Hoewel Olivia en Joshua het officieel nooit hebben verteld, waren er sterke geruchten dat de twee een tijdje een koppel vormden. Maar die relatie zou recent tot een einde zijn gekomen. Daardoor denken veel fans dat Drivers License over Joshua gaat.

Nóg een Songfestival

Beeld ANP
Niet alleen het ‘gewone’ Songfestival ging dit jaar wel door. In Parijs werd deze maand ook het het Junior Eurovisie Songfestival gehouden. Voor Nederland deed Ayana mee die eerder in Rotterdam de Nederlandse versie van de liedjeswedstrijd won. Zangeres Maléna uit Armenië kreeg de meeste punten van de jury en van de stemmers thuis. Ayana eindigde als laatste. In totaal deden 19 landen mee aan de wedstrijd. Polen was voor veel mensen de favoriet, maar dat land won dus niet. Zangeres Sara uit Polen eindigde op plek 2. Frankrijk werd derde.

Scheidingen

Beeld ANP
Er gebeurde dit jaar niet alleen mooie dingen. Ook waren er stellen die uit elkaar gingen. In Nederland waren dat bijvoorbeeld André Hazes Junior en Monique Westenberg. Ook Lisa Vol, bekend van OG3NE, en haar vriend Ergin gingen na zeven jaar uit elkaar. Internationaal was het groot nieuws dat miljardair Bill Gates en zijn vrouw Melinda uit elkaar gingen. Maar het meest was er dit jaar misschien nog wel te doen om de scheiding tussen Kim Kardashian en (Kan)Ye West. Want hoewel de twee al officieel van elkaar zijn gescheiden, zou Kim wel weer open staan voor een hereniging. Maar ondertussen heeft ze het ook heel gezellig met Pete Davidson.

Maskers af
Eigen beeld


The Masked Singer was één van de populairste programma’s afgelopen jaar. Iedere week keken miljoenen mensen In dat programma zingen bekende Nederlanders liedjes. Maar niemand weet wie ze zijn omdat ze in een pak zitten. Deze maand was de spannende finale en kreeg iedereen eindelijk antwoord op die vraag wie er onder het winnende masker zat. De winnaar bleek Jamai Loman. Hij zat in het pak van cupido. In de finale werden ook de andere kandidaten bekendgemaakt. Zangeres Emma Heesters was de krokodil, zanger Xander de Buisonjé speelde de haai en acteur Tygo Gernandt zat in het pak van de giraffe.

Anderen lazen ook: Dit gebeurde er ook in 2021: sport.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook