Beeld ANP
Jaaroverzicht

Dit gebeurde er ook in 2021: Sport

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

2021 is bijna voorbij. Ook dit jaar ging het nieuws vooral over virussen, vaccins, varianten en lockdowns. Toch draaide de afgelopen twaalf maanden niet álles om corona. Dit was het belangrijkste andere nieuws over sport.

Tot de max

Beeld ANPWordt Max wereldkampioen? Dat was de grote vraag van dit sportjaar. Het antwoord liet lang op zich wachten. De laatste wedstrijd van het seizoen was ook meteen de allesbeslissende. Met precies evenveel punten verschenen Verstappen en zijn grote concurrent Lewis Hamilton met ronkende motoren aan de start. Ronde na ronde reed Hamilton op kop, maar vlak voor het einde gebeurde het wonder waar Verstappen op hoopte. Door een crash werd de race stilgelegd. Verstappen verwisselde snel zijn banden en haalde in de laatste ronde Hamilton in! Als eerste Nederlander ooit mag hij zich nu wereldkampioen in de Formule-1 noemen.

Vallen en opstaan

Beeld ANPEen jaar later dan gepland werden deze zomer in Tokio de Olympische Zomerspelen gehouden. Iets waar de Nederlandse atlete Sifan Hassan al die tijd naar had uitgekeken. Ze had namelijk alle mogelijke titels al op haar naam staan, behalve een olympische. Met als doel 3x goud te halen vertrok ze naar Tokio. Maar al bij haar eerste wedstrijd leek goud ver weg. Tijdens de voorronde van de 1500 meter viel ze! Hassan stond op, sprintte iedereen voorbij en won! Iedereen stond versteld van deze prestatie. Op deze afstand pakte ze in de finale brons. Op de 5000 meter en 10.000 meter veroverde ze wel die felbegeerde gouden plak!

Olympische medailleregen

Beeld ANPHassan was niet de enige Nederlandse topper op de Olympische Spelen. TeamNL haalde in totaal 36 medailles binnen: 10 keer goud, 12 keer zilver en 14 keer brons. Een record! Nederland was ijzersterk bij het baanwielrennen (3x goud, 1x zilver en 2x brons), atletiek (2x goud, 3x zilver en 3x brons) en roeien (1x goud, 2x zilver en 2x brons). En ook tijdens de Paralympische Spelen was TeamNL een van de besten. Met 59 medailles eindigde Nederland op plek 5 in het landenklassement. Op naar de Winterspelen van 2022!

Tien keer raak

Beeld ANPGelukkig heeft Rico Verhoeven stevige bokshandschoenen. Anders had de kickbokser het aantal keer dat hij wereldkampioen is geworden niet op z’n vingers kunnen natellen. Want hij won dit jaar voor de tiende (!) keer. De 32-jarige vechtmachine werd uitgedaagd door de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik. Tien jaar eerder stonden de twee zwaargewichten ook al tegenover elkaar en toen won Ben Saddik. Dat liet Verhoeven niet nog eens gebeuren. Ondanks dat hij een paar heel rake klappen moest incasseren, sloeg hij zijn tegenstander in de derde ronde knock-out. Glory!

Transfercircus

Beeld ANPDe transferzomer van 2021 was er een voor in de geschiedenisboeken. Niet alleen werd er heel veel geld uitgegeven, ook wisselden twee toppers van club. Na ruim twintig jaar gingen Lionel Messi en FC Barcelona uit elkaar. De kleine Argentijn vond een nieuwe liefde in Paris Saint-Germain. En topspits Cristiano Ronaldo had het na drie seizoenen wel gezien in bij het Italiaanse Juventus en ging terug naar zijn oude club Manchester United. Daar scoorde hij onlangs het achthonderdste doelpunt uit zijn carrière! Goal!!!

Anderen lazen ook: Weten wat er nog meer is gebeurd in 2021? Bekijk alle jaaroverzichten hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook