ANP

Dit gebeurde er op '11 september'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Precies twintig jaar geleden gebeurde er iets heel ergs in Amerika. Terroristen kaapten vier Amerikaanse vliegtuigen en vlogen daarmee verschillende gebouwen in. Bijna drieduizend mensen kwamen zo om het leven. We leggen je hieronder uit hoe dat allemaal kon gebeuren.

Twin Towers
Op dinsdag 11 september 2001 kaapten terroristen vier Amerikaanse vliegtuigen. Twee vliegtuigen vlogen tegen twee reusachtige kantoortorens, de Twin Towers, in hartje New York. De torens stortten in.

Een ander vliegtuig vloog in het Pentagon, een belangrijk gebouw van het Amerikaanse leger in Washington. Het vierde vliegtuig stortte neer in een weiland. Geen van de inzittenden overleefde de crash. Het waren de grootste terroristische aanslagen ooit.

Al Qaida
Ook de daders overleefden het niet. Zij waren lid van terreurgroep Al Qaida. Dat is een groep extreem gelovige islamitische mensen die vindt dat iedereen zich aan hun strenge regels moet houden. Daar mogen ze ook geweld voor gebruiken, vinden ze zelf. Hun leider was Osama bin Laden. Hij zou het plan bedacht hebben.

George Bush was in die tijd president van Amerika. Hij verklaarde de oorlog aan het terrorisme. In oktober 2001 viel het Amerikaanse leger Afghanistan binnen. Daar zou Bin Laden zich verstopt hebben. Tien jaar later werd hij gevonden en gedood.

Aandacht

Kinderen die nu op school zitten hebben de beelden van 9/11 niet 'live' op het journaal gezien. Geschiedenisleraren vinden het daarom belangrijk dat leerlingen op school horen wat er toen gebeurde. Want om iets te begrijpen van deze tijd, moet je ook iets weten over die aanslag op 11 september 2001.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

holy moly dat is erg waar is het eigelijk gebeurt? Rentweg Blij Juichen Duimomlaag Oeps Blij Duimomhoog Vraagtzichaf ????

New York, staat ook in het artikel overigens.

Wat.?!!!! Waarom moeten ze dit doen echt heftig Juichen

Warom doen mensen dit Juichen

Jeetje mina Blij
Blij

o wat erg zo iets

Erg wat er is gebeurd, dit moet nooit meer gebeuren.

Ja ik vind ook Laurania Vraagtzichaf

Het is echt heel erg!

heftig....... heel heftig

had ik al gezien op tv cool Blij

ik moet nu naar new york aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh spannend Blij Blij Blij Blij Blij Blij

Ik krijg er kippen vel van mensen! Duimomhoog

Mijn vader heeft het echt allemaal uitgelegt, ik vond het echt vreselijk! Duimomhoog

wat is er gebeur met 2 vliegtuig

Zooo erg!!! 3000 mensen dood, ik had er ooit van gehoord, maar... Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.