Ouwehands Dierenpark Rhenen

Dit is het geslacht van babypanda Fan Xing

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Na lang wachten is het dan eindelijk bekend: Fan Xing is een mannetje! Het geslacht van de kleine babypanda uit Ouwehands Dierenpark was lange tijd een mysterie.

De eerste maanden konden de dierenverzorgers Fan Xing alleen bekijken via camerabeelden. Het was daardoor lastig te zien of de babypanda een jongen of een meisje was. Maar daar kwam onlangs verandering in! Verzorgers kregen de kans om moeder Wu Wen en Fan Xing even van elkaar te scheiden. Op die manier konden ze hem voor het eerst goed bekijken. Zo werd Fan Xing gewogen, opgemeten en keken de verzorgers naar zijn gebit en gezondheid. Ook konden ze eindelijk zijn geslacht ontdekken.

Onderzoek

‘Het jong is energiek, krachtig en heeft een goede motoriek’, zegt José Kok van Ouwehands Dierenpark. Fan Xing is een bezig bijtje en gaat graag op onderzoek uit. Hierbij klautert hij door het kraamhol, waardoor hij ook af en toe een val maakt. Z'n capriolen zijn dagelijks te volgen via een livestream.

Buiten het kraamhol

Volgens Ouwehands Dierenpark duurt het niet lang meer voordat Fan Xing zijn koppie buiten het kraamhol laat zien. De dierentuin verwacht dat de babypanda half november voor het eerst te zien zal zijn voor bezoekers.

Wist jij dat Fan Xing dit jaar genomineerd was voor Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Deze felbegeerde titel ging naar de familie Oehoe.

Anderen lazen ook: Fan Xing voor het eerst in kleur gefotografeerd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps