Foto: HMM

Dit is het nieuwe grootste containerschip ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het grootste containerschip ter wereld komt aan in de haven van Rotterdam. Dat was in september in het nieuws. Maar dat containerschip is ingehaald door een nieuw grootste containerschip. En raad eens? Dát schip komt vanmiddag aan in... Rotterdam! 

Vanmiddag om 14.00 uur wordt de gloednieuwe HMM Algeciras verwacht in de Rotterdamse haven. En dat zal niet onopgemerkt blijven. Want de HMM Algeciras is de nieuwe grootste ter wereld. Het schip is wel vierhonderd meter lang en 61 meter breed. Er passen wel 23.964 containers op! Een nieuw record, want op de MSC Gülsün, het vorige grootste containerschip, konden er 'maar' 23.756.

Nog meer containers

Tijdens zijn reis naar Rotterdam was het schip niet helemaal volgeladen. HMM had 19.621 containers bij zich. Toch was dat genoeg voor een nieuw record, want nooit eerder had een schip zoveel containers aan boord. De MSC Gülsün kwam niet verder dan 19.574.

Meer grootste schepen in de maak

Toch geniet ook dit schip waarschijnlijk niet al te lang van zijn reuzenroem. De HMM is van een Zuid-Koreaans bedrijf, dat nog elf van deze joekels laat bouwen! Binnenkort is ook de HMM dus weer nét een stukje minder bijzonder. 

Anderen lazen ook: Beroemd schip weer op ontdekkingsreis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat dat het ik nooit gedacht dat en nog zoon groot containerschip zou komen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.