Foto: ANP

Dit is het songfestivalliedje van Stefania (18)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Last Dance (laatste dans). Zo heet het nummer van de Nederlands-Griekse Stefania Liberakakis (18). Dat maakte ze gisteravond bekend. Stefania doet namens Griekenland mee met het Eurovisie Songfestival. 

Stefania is in Utrecht geboren en woont in Nederland, maar ze heeft ook een Grieks paspoort. Ze is dus half Nederlands en half Grieks. Daarom mag ze namens Griekenland meedoen met de liedjeswedstrijd. Ze zou vorig jaar al meedoen met haar nummer Supergirl, maar door het coronavirus kon dat toen niet doorgaan. 

'Geen makkelijk nummer'

Daarom maakte ze nu samen met een Griekse en een Amerikaanse muzikant een nieuw, energiek nummer, waarin ze haar fans wat hoop geeft tijdens de coronacrisis. Ze zingt bijvoorbeeld dat het licht altijd de duisternis overwint. In de clip zie je haar in haar eentje door verlaten straten lopen. 'Het is geen makkelijk nummer om live te zingen, maar dat geeft me juist extra energie om er vol voor te gaan', laat Stefania weten. Op 18 mei doet Stefania mee met de eerste halve finale. De tekst gaat verder na de videoclip.

Veel ervaring

Dit is niet de eerste keer dat Stefania op een podium staat. Ze heeft al veel ervaring. Vijf jaar geleden deed ze met de girlband Kisses namens Nederland mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. Daar werd ze achtste. Later deed ze ook mee aan The Voice en zong ze twee jaar voor Kinderen voor Kinderen.

Namens Nederland

Nederland doet natuurlijk ook mee met het Eurovisie Songfestival. Namens ons staat Jeangu Macrooy op het podium met zijn nummer Birth of a new age. Hier lees je waar dat nummer over gaat.

Anderen lazen ook: Dit bedoelt Jeangu Macrooy met 'Yu no man broko mi'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook