Foto TU Delft

Is dit het vliegtuig van de toekomst?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het heeft wel wat weg van een ufo en het vliegt over ongeveer twintig jaar door de lucht. Wat is het? Een nieuw type vliegtuig! Dit v-vormige toestel is ontworpen door de KLM en de Technische Universiteit in Delft om te bezuinigen op brandstof. Een paar weetjes over dit nieuwe vliegtuig.

 • - De Flying-V heeft een speciale vorm: het zijn twee grote vleugels aan elkaar. De brandstoftanks en de passagiers zitten allemaal in die vleugels. En dus niet meer in de romp.

  - Door de bijzondere vorm is de Flying-V lichter dan andere vliegtuigen en heeft het minder last van weerstand in de lucht. Daardoor verbruikt het twintig procent minder brandstof.
   

 • - Het toestel is 55 meter lang, 65 meter breed en 17 meter hoog. Daarmee is-ie net zo groot als vliegtuigen die nu bijvoorbeeld al naar Amerika vliegen. Handig, want zo hoeven de vliegvelden niet aangepast te worden.
   

 • - Er passen 315 passagiers in. Net zoveel als in andere langeafstands-vliegtuigen.
   

 • - Op de vleugels is minder ruimte voor ramen en daarom filmen kleine camera’s wat er buiten gebeurt. Dat zien de reizigers op een kunst-raam. In september wordt een eerste versie getest.

 •  

 • - Als alles goed gaat, zoeft het vliegtuig rond 2040 door de lucht.


Wil je nog meer van het vliegtuig zien? Hieronder kun je een filmpje bekijken.

 

Anderen lazen ook: Zeven geheimen over vliegtuigen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik heb zin in het vliegtuig van de toekomst

leuk om te lezen en soms ook wel HEEL erg grappig

In je dromen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.