vuurpijlen afsteken

Dit jaar mogen we tóch vuurpijlen afsteken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Heel even leek het erop dat we dit jaar geen vuurpijlen mochten afsteken met oud en nieuw. Dat mag namelijk alleen nog maar als de pijl in een speciale, goedgekeurde standaard wordt gezet. En die was er lange tijd niet.

Maar nu zijn er drie verschillende standaarden goedgekeurd, houders voor een vuurpijl dus. Als je je pijl hierin zet om hem af te steken, gebeuren er geen ongelukken. Het is vanaf nu wel verboden om iets anders te gebruiken, zoals een lege fles of een buis in de grond. 

Verplicht

Dit jaar is er ook voor vuurwerkverkopers een nieuwe regel. Als ze een vuurpijl verkopen, zijn ze verplicht om er ook zo’n standaard bij te doen. Deze standaarden zorgen ervoor dat de pijl stevig blijft staan en rechtop de lucht in schiet. En ze gaan niet na één keer al kapot. 

Snel op zoek

Een dikke maand geleden waren er nog geen houders goedgekeurd.Sommige bleven niet goed staan, bij andere was het niet zeker of ze ook goed zouden werken als het regent. Vuurwerkmakers- en verkopers moesten toen snel op zoek naar standaarden die wél goed waren. Dat is nu dus gelukt, op tijd voor oud en nieuw.

Anderen lazen ook: Oud en nieuw zonder vuurpijlen dit jaar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps