Vogels kerstbomen

Dit kun je doen met je oude kerstboom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Stop! Gooi je kerstboom niet zomaar weg. Maar tover 'm om in een vogelrestaurant, vreugdevuur of maak er compost van voor in de tuin! Vier tips.

1. Vogelvoederboom
Binnen hing je kerstboom vast vol met sterrenlichtjes en kerstkransjes. Nu mag hij de dieren verwennen! Zet de boom in de tuin. Versier de takken met vetbollen en rijg om de takken slingers van doppinda's. Door het raam kijk je hoe de vogeltjes genieten van een heerlijke maaltijd. 

2. Vruchtbaar vreugdevuur
Bouw een veilig vreugdevuur in de tuin. Prachtig om naar te kijken en lekker warm op een koude winteravond. Strooi de asresten uit over de tuin. Ze bevatten veel voedingsstoffen zoals kalium en kalk. 

3. Geurbuideltjes maken
Misschien ken je ze wel met lavendel erin: van die lekkere geurbuideltjes. Pak een handje dennennaalden en doe ze samen met wat rijst in een katoenen of linnen doekje, waar je een knoopje inlegt. Zo heb je het hele jaar door de geur van kerstmis in huis.

4. Compost
Laat je boom jouw tuin beschermen, in plaats van 'm aan de kant van de weg te zetten. Knip de takken af en verspreid ze over de aarde in je tuin. Die kan namelijk in de winter makkelijk uitdrogen. De naalden verteren vanzelf en geven hun voedingsstoffen aan de bodem. The circle of life in actie! 

(Voor deze en meer tips om je kerstboom te hergebruiken: kijk op de website www.buitenleven.nl )

 

Anderen lazen ook: Ho, ho, ho! 5 tips voor een duurzame kerstboom

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook