ANP

Dit kun je verwachten van de inauguratie van Joe Biden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Morgen wordt Joe Biden officieel de nieuwe president van de Verenigde Staten. Zijn inauguratie staat bol van de Amerikaanse tradities. Dit gaat er allemaal gebeuren:

1. Joe Biden wordt tot president benoemd op de trappen van het Capitool, in het hartje van de stad Washington. Hiervoor zal hij eerst een speciale eed moeten afleggen. Kamala Harris wordt benoemt tot vicepresident.

2. Normaal staat het grasveld voor het Capitool tijdens de inauguratie bommetjevol, maar door de coronacrisis zijn toeschouwers dit jaar niet welkom. 

3. Na zijn beëdiging zal Biden een speech geven over zijn plannen als president. Dit gaat waarschijnlijk erg lang duren: de nieuwe president staat erom bekend dat hij heel langdradig praat.

4. Tijdens de inauguratie is Biden niet de enige beroemdheid. Ook oud-presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton zullen aanwezig zijn. En Lady Gaga en zangeres Jennifer Lopez komen speciaal voor de nieuwe president optreden.

5. In Amerika is het traditie dat de oud-president aanwezig is bij de inauguratie van de nieuwe president. Toch heeft Donald Trump besloten om niet bij de ceremonie van Biden aanwezig te zijn. Vicepresident Mike Pence komt wel naar de plechtigheid.

6. Na de inauguratie voeren Biden en Harris een speciale militaire-inspectie uit. Ook bezoeken ze Arlington National Cemetery, een begraafplaats voor Amerikaanse militairen. Door de coronacrisis is er dit jaar geen grote parade.

7. Na de ongeregeldheden bij het Capitool is de beveiliging van Joe Biden tijdens de inauguratie extra scherp. Niemand mag tijdens de inauguratie zomaar in de buurt van de presient komen.

Anderen lazen ook: Dit wist je allemaal nog niet van Joe Biden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps