YouTube Parkdean Resorts

Dit mini vakantiepark is speciaal voor egeltjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ieniemienie huisjes, lantaarnpalen en bloemenperkjes. In dit Britse vakantiepark is alles speciaal gemaakt voor… egeltjes! De stekelige dieren kunnen hier veilig hun winterslaap houden. 

Het is het allereerste winterslaap-vakantiepark voor egels ooit. Op een video is te zien hoe de dieren hun nieuwe vakantieoord goedkeuren. Ze scharrelen onderzoekend langs de kleine huisjes en snuffelen nieuwsgierig aan de bloemen. De komende tijd zullen de dieren zich hier klaarmaken voor hun maandenlange slaap.

In dit filmpje zie je het vakantiepark:

Rode lijst

Het vakantiepark werd gemaakt om aandacht te vragen voor de egel. In Groot-Brittannië overleven veel egels de winter niet. Dit komt omdat ze tijdens hun winterslaap worden aangevallen of soms zelfs doodvriezen. Onderzoekers denken dat de Britse egel hierdoor binnen twee jaar tijd kan uitsterven. De dieren staan daarom sinds kort op de ‘Rode Lijst voor Britse zoogdieren’, een lijst van dieren die beschermd moeten worden. 

Help mee!

De bedenker van het vakantiepark, Parkdean Resorts, hoopt dat meer Britten hun voorbeeld volgen en een veilig huisje voor egels in hun tuin bouwen. Wil jij in Nederland de egel ook helpen? In dit artikel legt Kidsweek uit hoe je dit kunt doen.

Anderen lazen ook: Zo krijg jij een egeltje in je tuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Die egel heeft kleineren ogen dan de egels die ik gezien heb Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps