Hoogste gebouw ter wereld in Dubai

Dit moet de hoogste toren ter wereld worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de woestijnstad Dubai staat het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Die is maar liefst 828 meter hoog. Er zijn nu plannen om een nóg hogere toren te bouwen. Dat ziet er indrukwekkend uit!

Dat ze in de Verenigde Arabische Emiraten dol zijn op hoge gebouwen is bekend. In 2004 stampten ze in Dubai al de Burj Khalifa uit de grond: het hoogste gebouw ter wereld.

Nog hoger

‘Dat moet nog hoger kunnen’, hebben architecten in Dubai nu geroepen. Zij hebben plannen om een toren te bouwen die honderd meter hoger moet worden: de Creek Harbour Tower.

De enorme, lichtgevende toren ziet eruit als een reusachtige raket. In de punt moet een uitkijktoren komen en verschillende verdiepingen worden gebruikt als winkelcentrum. In en om de toren zouden straks ook nog eens 400.000 mensen kunnen wonen. Dat zijn er net zo veel als in Tilburg en Groningen bij elkaar!

Dubai torenZo moet de toren er uiteindelijk uit gaan zien!

2021

Zo’n hoge toren levert ook een torenhoge rekening op: pakweg 840 miljoen euro. Als alles goed gaat moet de toren er in 2021 staan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: In China staat de hoogste ijstoren ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het lijkt me een cool plan Blij

İk vind dat je dat je zoveel geld niet moet uitgeven voor dat wat moetvje ermee Vraagtzichaf

Het lijkt mij wel een cool plan

Ja maar hoe hoog is ie dan
Vraagtzichaf

Jeej dat is leuk

WOOOOOW!!!!!!! Juichen Oeps Juichen Oeps Juichen Oeps Juichen

Wow echt super gaaf. Ik zou graag een keer op de top van zo'n hoog gebouw willen staan

jaaaaaaaaa ik ook

WOW! het lijkt mij heel cool en ook dat die licht gaat geven ik zou echt op de top willen staan aleen het kost wel erg veel geld Blij

ik vind het wel cool, allen wel veel geld! Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.