Foto: Shutterstock

Dit moet je weten over het EK Futsal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het Europees kampioenschap Futsal begint vandaag in Nederland. Wie zijn de favorieten, wie de onverwachte kanshebbers en hoe staat het Nederlands elftal ervoor? 

Voor Oranje wordt het een spannend toernooi. Nederland is geen favoriet om Europees kampioen te worden, maar kan het wel ver schoppen. In de groepsfase nemen de zaalvoetballers het op tegen Wereld- en Europees kampioen Portugal. De kans dat ze daarvan winnen is heel klein. Tegen de andere twee tegenstanders - Servië en Oekraïne - maakt Nederland wel een goede kans. Een plek in de kwartfinale is dus zeker haalbaar! 

Toplanden 

Portugal is de grote favoriet van dit toernooi. Alleen moet de titelverdediger het dit EK doen zonder de (net gestopte) beste zaalvoetballer van de wereld: Ricardinho. Ook Spanje maakt kans op de winst. Dit land won het EK het vaakst: zes keer. Italië werd in 2016 voor het laatst Europees kampioen en kwam daarna niet verder dan de kwartfinales. Het land is er dus op gebrand het weer eens verder te schoppen. Rusland verloor de finale drie keer en hoopt die nu eindelijk een keer te winnen. 

Buitenbeentjes

Niet ieder land is dus op z’n best. Dat biedt kansen voor Kazachstan en Azerbeidzjan. Beide landen verloren geen enkele kwalificatiewedstrijd! Houden ze dat tijdens het EK vol? 

Het EK Futsal start woensdag 19 januari en duurt t/m 6 februari. Hier zie je het speelschema.

Anderen lazen ook: Bijzonder: Australische voetballer komt uit de kast.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook