Geert Wilders

Dit schreef kleine Wilders (10) in de schoolkrant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Geert Wilders was op zijn tiende al druk bezig met politiek. Dat blijkt een schoolkrant van zijn basisschool, die het tijdschrift Vrij Nederland heeft gevonden. De kleine Geert maakte zich toen vreselijk druk over het milieu en gevaren in het verkeer. Ook over kinderen die 'door de tuin rennen', wond hij zich enorm op.

Het blad wist allerlei oude schoolfoto's van de PVV-leider op te sporen en vond schoolkranten met stukjes van hem erin. Hij wond zich als tienjarige al vreselijk op over politieke problemen. Zo dreigde er toen door een oorlog in het olieland Koeweit hier een tekort aan benzine en olie te komen. Geert was daar heel boos over:

wilders over olie

Toen Geert Wilders' klas (klas 5, die nu groep 7 zou zijn) een keer verdeeld was in zogenaamde politieke partijen, hoorde Wilders tot de G.P.: de 'Gelijknamige Partij'. Die partij vond verkeersveiligheid belangrijk. Zeker nadat er een ongeluk was gebeurd waarbij een kind en een fietser op de speelplaats tegen elkaar op waren gebotst. Ook maakt hij zich boos over mensen die zomaar door de tuin rennen:

wilders partij

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Als je klein bent moet je de politiek aan grote mensen over laten. En als kleine kind begin je toch niks. Als of iemand naar je luistert. (Hooguit Geert Wilders pappie en mammie.)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps