Hamsteren in de supermarkt

Dit is waarom je vorig jaar zoveel rijst at

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

At jij vorig jaar ook zoveel rijst en pasta? Dan hebben je ouders waarschijnlijk flink gehamsterd, net als de rest van Nederland. Rijst, pasta en vis in blik werden veel meer verkocht dan het jaar ervoor.

Een onderzoeksbureau en een voedseltijdschrift deden samen onderzoek naar de meest verkochte producten in de supermarkt vorig jaar. Daaruit bleek dat er veel meer merkproducten werden verkocht dan in 2019.

Meer rijst

Een aantal producten werd flink gehamsterd. Omdat mensen bang waren dat schappen leeg zouden raken omdat anderen heel veel boodschappen tegelijk zouden meenemen, gingen ze dat zelf óók doen. Vooral rijst was populair als hamsterproduct. Daarna volgden pasta’s als macaroni en spaghetti. Op plek drie en vier stonden de ingeblikte vis en groenten. En op vijf: het wc-papier.

Minder pepermuntjes

Van de honderd meest verkochte merken waren er maar zes die minder verkochten dan in 2019. Zo kochten we met z’n allen minder pepermuntjes en andere mondverfrissers. Op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op ruiken mensen je adem toch niet. Ook borrelnootjes werden minder ingeslagen dan daarvoor. Want tja, als er toch geen fuif is...

Anderen lazen ook: Dit zijn de 5 meest misleidende producten van 2020

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook