Unsplash

Dit was in 2020 het meest populair op Google

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wat is een lockdown? En waarom heet het corona? Dit jaar werd er door Nederlanders héél vaak op Google gezocht naar het coronavirus. Dat maakte Google bekend in zijn jaarlijkse Year in Search: een lijst met de populairste zoektermen van 2020. 

Het coronavirus hield ons het hele jaar bezig. Het komt dan ook niet als verrassing dat ‘Coronavirus’ de meest populaire zoekterm was in 2020. Gevolgd door ‘RIVM’, ‘Verkiezingen Amerika’ en ‘Coronavirus Nederland’. Ook zochten we vaak naar ‘wat is een lockdown’ en ‘wat is een pandemie’. En vroegen we aan Google waarom we in hemelsnaam allemaal wc-papier aan het hamsteren waren.

Boer zoekt vrouw

Gelukkig werden er ook andere dingen gezocht in 2020. Zo zochten we van alle tv-programma’s het meeste naar Boer zoekt Vrouw en Over Mijn Lijk. En waren Marco Borsato en Iris Hond de populairste Nederlandse artiesten. Ook zochten we recepten over asperges en gnocchi en was brood bakken extreem populair. 

Dit zijn tien vragen die we dit jaar massaal zochten op Google:

Hoe maak je...

1. Hoe maak je een mondkapje?

2. Hoe maak je slijm?

3. Hoe maak je een screenshot?

4. Hoe maak je wentelteefjes?

5. Hoe maak je IJskoffie? 

Waarom? 

1. Waarom is cornflakes uitgevonden?

2. Waarom hamsteren we wc-papier?

3. Waarom hangt de vlag uit vandaag?

4. Waarom heet het coronacrisis?

5. Waarom is de lucht blauw?

Anderen lazen ook: Dit werd in 2020 het meest geluisterd op Spotify.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dat de strenge regels zo moeten blijven en houd ook aan de coronaregels en hou genoeg afstand van elkaar. draag ook zoveel mogelijk een mondkapje.

Zekers tegen

verveling

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.