Foto: ANP Kippa

Dit weten we nu over de gebeurtenissen bij The Voice

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het populaire talentenprogramma The Voice of Holland is al de hele week in het nieuws. De uitzending van het BNNVARA-programma #BOOS over het kijkcijferkanon is inmiddels te zien op YouTube. Wat weten we nu over de nare dingen die achter de schermen gebeurden?

1. Niet oké

Achter de schermen zouden dingen zijn gebeurd met vrouwelijke kandidaten of medewerkers die niet oké zijn. Daar kreeg de redactie van #BOOS tips over. Mensen die een probleem hebben, kunnen dat programma inschakelen om tot een oplossing te komen. 

2. Bandleider

De eerste persoon die wordt genoemd in de video is Jeroen Rietbergen, leider van de band. Over hem kwamen negentien verhalen binnen van verschillende jonge vrouwen. Rietbergen bekende eerder deze week al. Hij heeft zijn baan bij The Voice opgezegd.

3. Marco Borsato

Ook over ex-coach Marco Borsato kwamen veel verhalen binnen. Hij zou de billen van minderjarige meisjes hebben aangeraakt. Borsato ontkent dat hij dat heeft gedaan.

4. Ali. B

Ali B, al negen seizoenen coach in het programma, wordt door meerdere mensen ervan beschuldigd zich erg misdragen te hebben. Tegen hem is aangifte gedaan bij de politie. De rapper zegt zelf dat hij niks verkeerd heeft gedaan.

5. Regisseur

Er komen ook nog vijftien verhalen binnen van medewerkers en kandidaten binnen over vervelende opmerkingen van een regisseur. Zijn naam is niet genoemd. De regisseur ontkent dat hij dingen heeft gedaan die verkeerd zijn.

6. Reactie van John de Mol

John de Mol, tot 2020 producent van het programma, zegt dat hij in april 2019 voor het eerst hoorde dat er iets naars is gebeurd. Hij hoorde toen een verhaal over Jeroen Rietbergen. De Mol werd 'razend' en heeft met de bandleider gepraat. Rietbergen leverde al elf jaar goed werk en er waren verder geen klachten over hem. Daarom mocht hij blijven. Van de rest van de beschuldigingen wist De Mol niets, vertelt hij.

7. Van de buis

The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior zijn voorlopig niet meer op de buis te zien.

Anderen lazen ook: Hulp arriveert eindelijk op Tonga.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook