Unsplash

Dit zijn de 5 meest misleidende producten van 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de supermarkt komen er elk jaar een hoop nieuwe producten bij. Sommige zijn een aanwinst, andere zijn hartstikke misleidend. Om die 'rotte appels' eruit te pikken is er de jaarlijkse Gouden Windei-verkiezing. Ook dit jaar zijn er weer vijf producten genomineerd.

De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door Foodwatch. Volgens de voedselwaakhond zetten de genomineerde producten mensen expres op het verkeerde been. Op de verpakking staat bijvoorbeeld dat het product heel gezond is, terwijl dit niet zo is. Of dat er een ingrediënt inzit, wat er nauwelijks in blijkt te zitten. Om ervoor te zorgen dat dit stopt, wordt elk jaar het Gouden Windei uitgereikt. En dat werkt! Om die prijs te ontlopen, passen bedrijven een genomineerd product vaak snel aan.

Dit zijn de genomineerden voor het Gouden Windei 2020:

1. Philadelphia Truffel

In dit truffel-smeersel van Philadelphia zit maar 0,07% truffel. Dat is ruim vijftig keer minder vergeleken met andere truffel-producten. 

2. Be Kind-repen

Fabrikant Mars doet alsof hun Be Kind-proteïnerepen heel gezond zijn. Maar niets is minder waar. De repen bestaan voor de helft uit suiker en vet!

3. Nutella Cups

Nutella Cups zijn kleine plastic cupjes met hazelnootpasta. Handig voor onderweg, maar peperduur. Omgerekend kosten de pakjes 15 euro meer dan gewone potten chocopasta van Nutella. Weggegooid geld dus!

4. Zonnatura Groene thee açai

Deze thee heet misschien groene thee met açai, maar er zit slechts 0,5% van het gezonde besje in. Het kan beter thee zonder açai heten! 

5. Appelsientje Vers geperst

Aan dit sapje is niets vers geperst aan. Het is maandenlang houdbaar. Hoezo vers?

Welk product vind jij het meest misleidend? Via deze website kun je stemmen!

Anderen lazen ook: Vrouw laat eendeneieren uit supermarkt uitkomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook