Foto: ANP

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Heel het jaar schreef Kidsweek over nieuws, weetjes en bijzondere filmpjes. Dit waren de populairste artikelen:

1. Dit bedoelt Jeangu Macrooy met "yu no man broko mi"

De nummer 1 van dit jaar gaat over de Nederlandse songfestival-inzending. De zin ‘yu no man broko mi’ zorgde voor verwarring bij flink wat luisteraars. Ze verstonden dat hij over ‘broccoli’ zong. Maar dat is niet het geval. De zin betekent 'je kunt me niet breken', legde de zanger uit. 'Ik wilde een stukje van mijn roots gebruiken.'

2. Lachen! Dit zijn de leukste moppen van maart

In maart zetten we de leukste moppen op een rijtje. Kende jij deze al? Hoe heet de smerigste sinaasappelsap van de wereld? Antwoord: Jus d’oranzig.

3. Pink neemt liedje op met dochter Willow (9)

Zangeres Pink haalt troost uit muziek en zingen. Samen met haar dochter Willow (9) nam ze het liedje Cover Me In Sunshine op.

4. Kom erachter welke politieke partij bij jou past

Voor de Tweede Kamerverkiezingen maakte Kidsweek de Kieswijzer voor Kinderen. Ben je benieuwd welke partij het beste bij jou zou passen? Dan kun je hier (nog een keer) de Kieswijzer voor Kinderen doen.

5. Wat is er aan de hand in Afghanistan?

In augustus nam de Taliban de macht over in Afghanistan. Veel Afghanen probeerden het land te ontvluchten. Buitenlanders in Afghanistan werden door hun regering opgehaald. Maar er wilden veel meer mensen mee dan dat er ruimte is in de vliegtuigen. Daardoor ontstond er chaos op het vliegveld van de hoofdstad Kaboel.

6. Flinke muizenplaag in Australië

Wie de kriebels krijgt van muizen moet nu stoppen met lezen. Inwoners van de Australische deelstaat New South Wales hadden last van een muizenplaag. Het krioelde er van de knaagdiertjes.

7. Dit is waarom Pop it fidget toys zo goed werken

Pop it fidget toys waren begin dit jaar heel populair. Hoe kwam dat? Monique Thoonsen, prikkel-expert en schrijver van het boek Wiebelen en friemelen in de klas, weet dat precies. Volgens haar kan het friemelen helpen als je overprikkeld én onderprikkeld bent.

8. 10 grappige schooldilemmas: wat kies jij? 

Op een schooldag maak je ontelbaar veel keuzes. En dat almaar kiezen is soms knap lastig! Zeker als je moet kiezen tussen twee onmogelijke opties. Deze dilemma’s kom je in het echte leven (waarschijnlijk) nooit tegen. Maar wat als dat wel gebeurt? Wat zou jij kiezen?

9. Filmpje: Panda's maken glijbaan in de sneeuw

Het sneeuwd in februari in de Amerikaanse stad Washington en daar zijn niet alleen mensen blij mee. Ook de reuzenpanda's in de dierentuin konden hun geluk niet op.

10. Negenling geboren

De 25-jarige Halima Cisse uit Mali kreeg in mei niet één, niet twee, niet drie…maar NEGEN baby’s in één keer. En dat waren er twee meer dan de artsen vooraf op de echo hadden gezien.

Anderen lazen ook: Dit bedoelt Jeangu Macrooy met "yu no man broko mi".

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook