liegebeest 2018

Dit zijn de kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In reclames worden producten vaak mooier gemaakt dan ze zijn. Dat zegt actiegroep Wakker Dier. Daarom bedacht de organisatie de Liegebeestverkiezing, voor de grootste leugenaars. Wie zijn de kandidaten van dit jaar, en waarom?

1. Albert Heijn & premium plofeend

De supermarkt maakt kans de titel te behouden met eend. 'Albert Heijn bluft over de leefomstandigheden van Premium Eendenborst. Het vlees komt van doorgefokte plofeenden, die komen nooit buiten en krijgen geen zwemwater', stelde Wakker Dier vast. AH 'won' vorig jaar met serranoham. Daarvan werd gezegd dat het van varkens in de wei kwam.

2. Jumbo & kreeft

Jumbo Foodmarkt maakt kans op de titel met levende kreeft. 'De supermarktketen adviseert om hun kreeft een half uur in het vriesvak te leggen voordat-ie levend wordt gekookt. Hiermee houdt Jumbo klanten voor dat de kreeft wordt verdoofd. Maar invriezen is geen bewezen verdovingsmethode', zegt Wakker Dier.

3. Campina & melkkoeien

Campina kan de titel van Liegebeest krijgen met hun zuivelpakken. Daarop staat dat de koeien op een gezonde manier zo oud mogelijk worden. 'Melkkoeien gaan meestal voor hun zesde verjaardag naar de slacht vanwege gezondheidsproblemen', klaagt Wakker Dier.

4. Rabobank & megastallen

De Rabobank heeft te veel praatjes met hun campagne over duurzaamheid. 'De bank doet alsof ze de voedingssector wil verduurzamen. Maar in het echt investeerde de bank tussen 2012-2017 voor miljarden euro’s in onder andere megastallen.'

5. ECOstyle & industrievlees

Diervoeding van het merk ECOstyle is ook een kanshebber. Dat komt door de naam, ECOstyle. Het product is volgens Wakker Dier helemaal niet biologisch, maar wordt gemaakt van industrievlees. Alleen de kruiden zouden biologisch zijn.

Anderen lazen ook: De grootste liegebeesten van 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel erg wat de bedrijven doen. Je gaat over dat soort onderwerpen toch niet liegen!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps