De vier winnaars van de Kinderjuryprijs 2019

Dit zijn de Kinderjury-winnaars 2019!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

‘Het is superleuk, grappig en spannend!' en ‘Ik wil het wel duizend keer lezen!’ Waar dit over gaat? De boeken die bekroond zijn met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury! Vanmiddag werden de prijzen uitgereikt in Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse.

Tijdens de Kinderjury Stemweek stemden tienduizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar op hun favoriete boek. Je kon stemmen op maximaal drie boeken uit 2018. Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De Gorgels en het geheim van de gletsjer, geschreven door Jochem Myjer met illustraties van Rick de Haas. En in de categorie 10 t/m 12 jaar Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten met illustraties van Elly Hees. Beide boeken winnen de Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019, de prijs voor het populairste kinderboek.
De vier winnaars van de Kinderjuryprijs 2019

Voor de Senaat (een vakjury van kinderen) lazen twaalf leesmonsters uit heel Nederland de oorspronkelijk Nederlandstalige titels van de Leeslijst. Zij reikten vandaag hun eigen prijs uit: de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury. In de categorie 6 t/m 9 jaar gaat die prijs naar Juf Braaksel en de magische ring van Carry Slee, met illustraties van Iris Boter. En in de categorie 10 t/m 12 jaar naar Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans.
De vier winnaars van de Kinderjuryprijs 2019

Anderen lazen ook: Kinderboeken-makers verrast met prijzen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel leuk en grappig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.