Gettyimages

Dit zijn de leukste uitjes voor de meivakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Joepie, het is meivakantie! Wat wil je nog meer? Nou, super leuke uitjes natuurlijk. Dit zijn er een paar op een rij. 

Spoorweg Spelen
Ben jij dol op treinen? Het Spoorwegmuseum in Utrecht organiseert van 22 april tot 7 mei de Spoorweg Spelen. Tijdens deze dagen ontdek je welk beroep bij de spoorwegen het beste bij jou past. Word je machinist, conducteur, of rangeerder? Of kun je als de beste een locomotief en wagon in elkaar schuiven?

Tussen Kunst en Kidz
Tussen 29 april en 1 mei is in het Zuiderzeemuseum in Enhuizen Tussen Kunst & Kidz. Speciaal voor het 75 jarige bestaan organiseert het museum drie feestdagen voor kinderen. Er zijn allerlei workshops zoals ballon vouwen, graffiti spuiten en sokpoppen maken. Verder kun je je laten schminken en is er een voorstelling en een goochelaar te zien. 

Bevrijdingspop
Heb jij zin in een gezellig feestje? Bevrijdingspop Haarlem organisaart een kinderfestival op 5 mei. Je kunt meedoen aan een talentenjacht, dansen in een minidisco en er komen bekende artiesten zoals Mixed Up en Luna, de finalisten van het Junior Songfestival.

Bioscoop
Pak de popcorn er maar vast bij: in de meivakantie staan er een hoop kinderfilms op het bioscoopprogramma. Zo draaien Superkat Maurice, The Super Mario Bros Movie en Leeuwin in de bioscoop. 

Lammetjesdagen
Door het hele land zijn superveel lammetjes geboren. Daarom organiseren kinderboerderijen nu lammetjesdagen. Zin om lammetjes te knuffelen en te aaien? Hier kun je een lammetjesboerderij vinden bij jou in de buurt.

Disneytentoonstelling
Ben jij een groot fan van Disney? In Forum Groningen is er een speciale Disneytentoonstelling. Door het gebouw krijg je beelden en tekeningen te zien van de makers achter de schermen en zie je hoe ze Olaf uit Frozen animeerden en de gemene heks uit Sneeuwwitje met de appel tekenden.  

Anderen lazen ook: 7 tips tegen verveling in de meivakantie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook