Nooa Mikkola/WPY2022

Dit zijn de mooiste natuurfoto’s van kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

De natuur spectaculair vastleggen? Daarvoor moet je bij Ekaterina, Nooa, D’Artagnan of een van de andere prijswinnaars van The Young Wildlife Photographer of the Year contest zijn. De foto’s van deze kinderen werden uit duizenden inzendingen gekozen tot de allerbeste natuurplaatjes ter wereld.

Ekatarina Bee/WPY2022De Italiaanse Ekaterina Bee fotografeerde twee vechtende steenbokken en won daarmee de categorie voor kinderen tot en met tien. Later wil Ekaterina bioloog worden, maar misschien is fotograaf ook geen gek idee!

Amaya Shah/WPY2022Lief! Amaya Shah fotografeerde twee knuffelende leeuwen in Kenia. Ze kreeg er een eervolle vermelding voor in de categorie voor kinderen tot en met 10 jaar.

Jomtup Charoenlapnumchai/WPY2022Jomtup Charoenlapnumchai fotografeerde deze voedende walvis voor de skyline van Bangkok (Thailand) waar hij woont.

Ismael Dominguez Tierrez/WPY2022Ismael Domínguez Gutiérrez uit Spanje was de beste in de categorie van 11 tot en met 14 jaar met dit zoekplaatje. Zie jij de vogel?

Dartagnan Sprengel/WPY2022Is het lente of toch nog winter? D'Artagnan Sprengel uit Nieuw-Zeeland gooide hoge ogen in de categorie 11 tot en met 14 jaar met dit bevroren bloemetje.

Nooa Mikkola/WPY2022De Finse Nooa Mikkola hoorde dit vogeltje zingen in de bossen rond zijn huis en fotografeerde zich naar een eervolle vermelding in de categorie 11 tot en met 14 jaar.

Extra leuk: alle winnaars zijn de komende weken te zien in het Natural History Museum in Londen. Daar hangen ze samen met winnaars van de wedstrijd voor volwassenen in een echte tentoonstelling.

Anderen lazen ook: Dit zijn de grappigste huisdierenfoto's van 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook