Associated Press

Dit zijn de opmerkelijkste records van de week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Een nieuw record op het hockeyveld, een giga-pad en een pizza zo groot als twee voetbalvelden. Het nieuws stond deze week boordevol met records. Dit zijn de opmerkelijkste van de week.

2,7
Zoveel kilo woog een joekel van een pad die twee avonturiers vonden in Australië. Ze noemden de reus Toadzilla (naar het monster in de Godzilla-films). Met zijn 2,7 kilo is Toadzilla de zwaarste pad ooit gemeten!

Associated Press

14
Zoveel doelpunten maakte het Nederlandse hockey-elftal tegen Chili op het WK in India. De Chilenen scoorden nul doelpunten. Daarmee is deze overwinning de grootste ooit op het WK hockey. Een nieuw record dus!

Willem Vernes

150
Zoveel marathons liep de Australische hardloopster Erchana Murray-Bartlett in 150 dagen. Nog nooit liep iemand er zoveel achter elkaar. De marathonloopster liep elke dag 42 kilometer en rende 6300 kilometer in totaal. 

Diego Fedele

68.000
Zoveel stukken pizza haalden bakkers uit Los Angeles uit één pizza. De giga-snack was ongeveer even groot als twee voetbalvelden. Daarmee behaalden ze het record voor de grootste pizza ter wereld. 

 

Anderen lazen ook: Dit zijn de opmerkelijkste records van de week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps