Foto: Unsplash

Dit zijn de populairste emoji's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Staan jouw berichtjes ook altijd vol met emoji's? Vandaag is de ideale dag om helemaal los te gaan, want het is Wereld Emoji Dag!

Softwarebedrijf Adobe deed naar aanleiding van Wereld Emoji Dag een groot onderzoek naar emoji's. Aan 7000 mensen over de hele wereld stelden ze vragen over hoe zij de plaatjes gebruiken. Uit het onderzoek blijkt dat dit de populairste emojis zijn wereldwijd: 

Adobe

Elkaar beter begrijpen

Adobe deed niet alleen onderzoek naar de populairste emoji's, maar ook naar hoe mensen de plaatjes gebruiken en welke effecten ze hebben. Volgens het onderzoek zorgen emoji's voor blijdschap, zorgen ze ervoor dat mensen elkaar beter begrijpen en hebben ze zelfs een positieve invloed op je mentale gezondheid.

Emoties uiten

90 procent van de deelnemers vindt dat emoji's het makkelijker maken om emoties te uiten. 51 procent vindt dat makkelijker dan tijdens gesprekken in het echt. Daarnaast vindt 76 procent van hen dat emoji's een belangrijke manier zijn om respect en begrip voor anderen te creëren.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over emoji's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook