populaire kindernamen

Dit zijn de populairste kindernamen van 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Lucas en Julia, dat waren vorig jaar de populairste namen voor pasgeboren baby's. In 2018 werden 681 jongetjes Lucas genoemd en 797 meisjes kregen de naam Julia.  

Elk jaar komt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met de lijst van meest gekozen kindernamen. De SVB weet welke namen het populairste zijn omdat deze organisatie kinderbijslag aan ouders betaalt.

Tweede plaats

Voor jongens kwam de naam Levi op de tweede plaats. Ouders kozen die naam 641 keer. Bij de meisjesnamen staat Emma op de tweede plaats met 704 keer. In 2017 waren Noah en Emma de populairste kindernamen.

Verschillen

Het is opvallend dat de namen die ouders kozen per provincie verschillen. Zo staat Lucas niet in de top 10 van Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen. In de laatste twee provincies en in Friesland was Lieke de meest gekozen meisjesnaam.

Jan en Anna

In Zeeland werden jongens het vaakst Jan genoemd. Deze naam, die een afkorting is van Johannes, is in Nederland al honderden jaren populair. De vrouwelijke Jan is Anna. Ook Anna staat al honderd jaar in de top twintig. In 2018 stond ze op de zevende plaats. Net onder Mila en boven Sara.

Wil je zien of jouw naam populair is? Je kunt het hier checken.

Anderen lazen ook: Daan en Anna populairste namen van 2016 of Hoe populair is jouw naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

is Tess ook een populeare naam?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.