Beeld filmdepot

Dit zijn de vijf allermooiste natuurfilms

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Tijdens de Internationale Dag van de Wilde Dieren op 3 maart kun je helaas niet op safari. En ook een dierentuinbezoek zit er niet in. Maar wilde dieren kun je ook gewoon in huis halen! Met deze vijf natuurfilms zit je zeker goed.

De Nieuwe Wildernis

De Nieuwe Wildernis zoekt het dichtbij huis. Twee jaar lang werden jonge konikpaarden, vossen en herten gevolgd terwijl ze opgroeien in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Lelystad en Almere. En dat levert een spectaculaire natuurfilm op. Het ene moment vergaap je je aan prachtige beelden van grote kuddes paarden en ijsvogels die als blauwe flitsen vissen vangen. Het volgende moment krijg je een brok in je keel omdat één van de veulens niet sterk genoeg is om de winter te overleven. Deze film laat goed zien hoe mooi en bijzonder de natuur ook in Nederland is.
Gratis te bekijken via NPOStart

Wad

Denk jij bij de Wadden aan vakanties, vuurtorens en veerboten? Er is meer! Dat laat de natuurfilm Wad zien. De hoofdrolspelers: een grijze zeehond, twee stuntelende eidereendjes en een heleboel scholeksters. Wad is een prachtige film waarin flink wordt geknokt en gebeten. Er vallen zelfs doden. Soms heb je wel een beetje geduld nodig. Dan hoor je alleen de wind en zie je zandkorrels alle kanten op stuiven. Maar wie rustig blijft zitten, wordt dik beloond. Want heb jij ooit lepelaars zien vissen in het maanlicht? Of scholeksters een tango zien dansen?
Gratis te bekijken via NPOStart

Wild

Altijd al willen weten wat een mestkever de hele dag doet? Of een bosmier? Wild volgt vier seizoenen lang verschillende dieren op de Veluwe. Je ziet moederzwijn haar kinderen opvoeden tot nette everzwijnen en je kruipt in het hol van een vos die aan het bevallen is. Dankzij het commentaar van André van Duin worden de dierenscènes extra grappig.
Gratis te bekijken via NPOStart

Galapagos

Vliegen met albatrossen, duiken met hamerhaaien en waggelen met blauwvoetgenten (die inderdaad blauwe voeten hebben). Galapagos: Hope for the Future dompelt je onder in natuurbeelden van een heel bijzondere eilandengroep voor de kust van Ecuador. Het is een vrolijke film vol leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat reuzenschildpadden 180 jaar oud kunnen worden? Ooit waren ze bijna uitgestorven zijn omdat ze door zeelieden werden meegenomen voor het vlees. Maar nu gaat het, dankzij de projecten waarmee je in deze film kennis maakt, weer heel goed met deze indrukwekkende dieren.
Te bekijken via YouTube

Dancing with the Birds

Deze korte natuurdocu zien wat voor trucjes vogels gebruiken om een partner te vinden. Je ziet bijvoorbeeld de mannetjesprieelvogel die zijn nest prachtig versiert met takjes, stukjes mos en bloemblaadjes. Andere vogels proberen een vrouwtje te lokken met ingewikkelde danspasjes. Zoals de wimpeldrager, een paradijsvogelsoort. Hij studeert hele balletten in om vrouwtjes naar zijn takje te lokken. Britse acteur Stephen Fry zorgt voor droog en grappig commentaar.
Te zien op Netflix

 

Anderen lazen ook: Bijzondere natuurfilm over heel gewone stadsdieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps