Unicode Consortium

Dit zijn de zeven nieuwe emoji van 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een vrouw met een baard, een hart in vlammen en verschillende koppeltjes: de nieuwe emoji zijn bekend. In totaal komen er zeven gloednieuwe emoticons voor zowel Apple als Android telefoons. 

We weten allemaal hoe handig emoji kunnen zijn. Soms zorgen ze er zelfs voor dat je geen woorden meer hoeft te gebruiken. Om dat nog makkelijker te maken worden elk jaar nieuwe emoji bedacht. De organisatie Unicode Consortium beslist welke nieuwe plaatjes daadwerkelijk aan je telefoon worden toegevoegd. 

210 bestaande emoji

Dit jaar zijn dat een hart in vlammen, een hart met verband, een vrouw met baard, een persoon met baard, een poppetje dat uitblaast, een hoofd in de wolken en een smiley met draaiende ogen. Daarnaast worden er nog eens 210 bestaande emoji aangepast. Zo komen er heel veel variaties op de koppels-emoticons die elkaar kussen. De poppetjes krijgen verschillende huidskleuren en er komen lesbische en homoseksuele stelletjes.

Minder dan anders

Normaal worden de nieuwe emoji eerder in het jaar gepresenteerd, maar door het coronavirus liep de organisatie dit jaar vertraging op. Daarom zijn het minder nieuwe poppetjes dan anders. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe emoji precies kunnen verwachten. 

Zo zien de nieuwe emoji eruit:

Unicode ConsortiumUnicode Consortium

Anderen lazen ook: Nieuwe emoji's over coronavirus-regels. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

IK ben cool en sterk en snel val mij maar niet aan i lust je rauw! Ik ben sterk en het is easy om anderen mensen te pakken of pijn te doen maar dat is niet zo voor hu

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.