Unsplash

Dit zochten mensen in 2019 het meest op Google

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb je een moeilijke vraag? Vraag het je beste vriend Google! Ook dit jaar googelden Nederlanders heel wat af. Dit werd in 2019 het meest ingetikt:

1. Voetbalclub Ajax

Dit jaar zochten mensen het aller-meeste naar het woord ‘Ajax’. Op nummer twee staat het WK Vrouwenvoetbal, gevolgd door de het nieuws over de Notre Dame. Ook naar peuter Julen, die in een put viel, werd veel gezocht.

2. Douze points!

Dat Nederland afgelopen jaar het songfestival won was groot nieuws. En dat is ook op Google te zien. Er werd dit jaar heel vaak gezocht op winnaar ‘Duncan Laurence’ en zijn lied Arcade. De zanger is daarmee de meest gezochte Nederlander én artiest van 2019. Arcade is de meest gezochte songtekst.

3. Maarten van der Weijden

Heb jij dit jaar ook naar de zwemtocht van Maarten van der Weijden gekeken? Op Google werd hij als sporter het meeste gezocht. Ook oud-schaatster Pauline van Deutekom, oud-coureur Niki Lauda en oud-voetballer Fernando Ricksen werden vaak ingetikt. Alle drie de sporters overleden dit jaar.

4. 'Wat betekent huts a niffauw?'

Het rapliedje Huts was een grote hit in 2019. Maar veel mensen vroegen zich op Google af wat de tekst eigenlijk betekende. Ook naar de betekenis van de straatterm ‘wollah’ werd veel gezocht.

5. Joker

Google jij ook altijd een film voordat je hem in de bioscoop gaat bekijken? Dan ben je niet de enige! De film Joker werd dit jaar het aller-meeste opgezocht. Ook de The Wizard of OzOnce Upon a Time in Hollywood, The Lion King en Avengers: Endgame waren populair. 

Anderen lazen ook: 'Lieve Google, wilt u iets voor me opzoeken?'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.