Welkom in Zuid-Korea: eten

Dit is Zuid-Korea: het land van het 'vieze eten'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen! Alle ogen zijn daarom gericht op dit Aziatische land. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Deze keer: een kijkje in de keuken.

Wij mogen dan dol zijn op aardappelen, vlees en groenten, in Zuid-Korea ziet het menu er nét wat anders uit. Net als in veel Aziatische landen zijn ze er dol op rijst, sushi, noedels en frituren ze er naar hartelust kip en vis. Het oppeuzelen zelf, dat doe je natuurlijk met stokjes.

Verrotte groenten

Toch is er een flink aantal typisch Zuid-Koreaanse gerechten waar je misschien niet meteen trek van krijgt. Neem kimchi, een van de bekendste bijgerechten. Het bestaat uit kool en groenten dat gefermenteerd is. Ofwel: verrot. Dat klinkt viezer dan het is: ook yoghurt is gefermenteerd. En het is hartstikke gezond!

Welkom in Zuid-Korea: kimchi

Levende octopus

De Zuid-Koreanen houden ook van vers eten. Héél vers. Een traditioneel gerecht is sannakji, ofwel octopus. Alleen leeft-ie nog! De tentakels kronkelen nog over je bord als je het bestelt. Wel goed kauwen en doorslikken!

Hondenvlees

Het meest omstreden gerecht in Zuid-Korea is... hond. Op marktjes is het vlees van het dier nog altijd te koop. Toch vinden ook steeds meer Zuid-Koreanen zelf dat hondenvlees niet meer kan. Een hond is vooral een vriend, geen vlees! Hopelijk is hond er straks voor altijd 'uitverkocht'.

Welkom in Zuid-Korea: hondenvlees

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit is Zuid-Korea: het land van de rare verjaardagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

octopus die leeft lijkt me smirig Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps