Achternamen in Zuid-Korea

Dit is Zuid-Korea: het land van Kim, Park en Lee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen! Alle ogen zijn daarom gericht op dit Aziatische land. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Deze keer: een lesje Koreaanse achternamen.

De Jong, Jansen, De Vries. Dat zijn in Nederland de meest voorkomende achternamen. Maar we hebben er nog véél meer: van de familie Poepjes tot de familie Bloothoofd. In Zuid-Korea is dat wel anders. Heel veel mensen hebben daar dezelfde achternaam. Bijna de helft van de bevolking heet Kim, Lee of Park! In totaal zijn er niet meer dan driehonderd achternamen.

Rapper Psy, bekend van zijn hit Gangnam Style, heet eigenlijk Park Jae-Sang!Rapper Psy, bekend van zijn hit Gangnam Style, heet eigenlijk Park Jae-Sang!

Luxedingetje

Daar is een logische verklaring voor. Lange tijd waren mochten alleen rijke Koreaanse families een achternaam dragen. De rest had er geen: een achternaam was een luxedingetje. Pas in 1909 moesten alle Koreanen een achternaam kiezen. Sommigen kregen toen de achternaam van hun baas - precies ja, een rijke familie die Kim, Lee of Park heette.

Andersom

En dan is er nóg iets anders in Zuid-Korea. De achternaam staat daar niet achter, maar voor de voornaam! De familienaam staat vóór de gegeven naam. Hoe zou jouw Koreaanse naam zijn?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit is Zuid-Korea, het land van de rare verjaardagen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dank voor de informatie die hebben me heel erg geholpen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps