Dj Hardwell

DJ Hardwell wil kinderen in India helpen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

100.000 arme kinderen in India moeten beter onderwijs krijgen. Dat vindt dj Hardwell. Maar daar is wel geld voor nodig. Om dat op te halen organiseert hij in december een heel groot festival in Mumbai, de grootste stad van India. 

In India kunnen 84 miljoen kinderen niet naar school omdat er geen geld voor is. Dat zijn meer kinderen dan alle mensen die in Duitsland wonen. ‘Een paar jaar geleden was ik daar voor een show. We reden door de regen en ik zag kinderen schuilen onder een billboard. Op dat billboard stond een aankondiging van mijn show. Dit contrast was zo groot dat ik besloot om iets te doen’, vertelt hij aan BN de Stem.

Dj-vrienden

Het festival is gratis. De opbrengst van de drankjes gaat naar de organisatie Magic Bus. Zij helpen kinderen in Mumbai. Dj Hardwell neemt een aantal dj-vrienden mee. Verder kun je er sporten en treden Bollywood-acteurs live op. Het feest gaat World’s Biggest Guestlist Festival heten en het duurt drie dagen. Mensen die er naartoe willen kunnen zich aanmelden op een gastenlijst

Nog een keer

In 2015 organiseerde Hardwell ook al een keer zo'n feest. Deze keer moet het nog groter worden. ‘We kunnen nog meer doen voor de kinderen. Daarom gaan we terug en maken we er een extra groot festival van.’ 

In dit filmpje vertelt dj Hardwell over het festival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook