Djokovic moet de US Open verlaten

Djokovic doet niet meer mee met de US Open

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Djoko is down. De tennisser sloeg boos een bal over de baan en raakte per ongeluk een lijnrechter in haar hals. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Toch diskwalificeerde de scheidsrechter Djokovic voor de US Open. Hij mag het hele toernooi niet meer meedoen. En dat terwijl hij bijna zeker zou hebben gewonnen. 

Het gebeurde in de vierde ronde. Novak Djokovic speelde z'n eerste set tegen de spanjaard Pablo Carreno Busta en maakte een paar fouten achter elkaar. Kwaad op zichzelf sloeg hij een bal.

Djokovic kijkt hoe het met de lijnrechter gaat

Wangedrag

De bal kwam helemaal verkeerd terecht en een lijnrechter viel op de grond. Direct ging de tennisser naar de geschrokken dame toe om te kijken hoe het ging en zijn excuses aan te bieden. En toen gebeurde er iets opmerkelijks: de scheidsrechter besloot dat Djokovic zijn wedstrijd niet mocht afmaken. Hij moest al zijn verdiende punten en geld inleveren. Djokovic kreeg het niet meer goedgepraat; iemand in z'n gezicht raken is wangedrag en regels zijn regels. Ook voor de tennisser waarvan iedereen dacht dat hij de US Open zou winnen. 

Djokovic probeert de scheidsrechter nog om te praten

Verdrietig en leeg

Djokovic verdween van de baan zonder iets te zeggen, maar liet op Instagram weten dat hij zich verdrietig en leeg voelde en heel erg spijt had van zijn gedrag. Hij hoopt ervan te leren. De tenniswereld is nu heel benieuwd wie er in plaats van Djokovic met de winst vandoor gaat. 

Anderen lazen ook: Tennisser vuurt aces af voor slachtoffers bosbranden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps