Djokovic kust Djokovic

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Novak Djokovic trakteerde zichzelf zondag op een dikke zoen en dat was meer dan verdiend. De Serviër versloeg de Zwitserse Roger Federer in een spannende finale en won zo voor de tweede keer de US Open. Hierbij de hoogtepunten in beeld van dit grote Amerikaanse tennistoernooi in New York!

AFP 34121621 klein

Eerste zorgde regen voor vertraging, daarna liep hij schaafwonden op door een nare glijpartij en toen was het publiek ook nog eens tegen hem. Toch liet Djokovic zich niet kisten en versloeg Federer met 6-4, 5-7, 6-4 en 6-4.

AfP 34121981 klein

En dat vier je dan zo!

Vooraf aan de wedstrijd was er gedoe over Federers nieuwe geheime wapen, de SABR (Secret Attack By Roger) waarbij Federer bij het terugslaan van een opslag naar het net sluipt. Respectloos vond de coach van Djokovic, geniaal verzonnen vonden fans van Federer.

AFP 34073332 klein

Grote verrassing was dat de Amerikaanse Serena Williams er in de halve finale uit vloog. Ze verloor van de Italiaanse Roberta Vinci en miste zo net de grandslam (winst op alle vier de grote tennistoernooien in één seizoen).

AFP 34090849 klein

Het resultaat was een geheel Italiaanse finale tussen Roberta Vinci en Flavia Pennetta. En dat praat wel zo makkelijk aan het net. Pennetta won haar allereerste grandslam-toernooi en kondigde na afloop aan dat ze stopt met tennissen. Dat is nog eens stoppen op je hoogtepunt!

AFP 34110210 half klein

Zoek de overeenkomsten! Inderdaad 2x Martina Hingis. Deze Zwitserse won zowel de dames dubbel als de gemengd dubbel en kuste dus dit weekend heel wat af. Hingis was ruim vijftien jaar geleden een geweldige enkelspeelster en is nu weer terug in de dubbels. Ook tijdens Wimbledon sleepte ze twee titels binnen.

Meer nieuwsfoto's bekijken? Ga dan naar Kidsweek.nl/inbeeld!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook