zelf 3-in-de-pan bakken

Doe-het-zelf-tips: maak je eigen timmerkunst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Weet je niet wat je moet doen vandaag? Met de doe-het-zelf-tips van Kidsweek ga jij je zeker niet vervelen. Ga aan de slag met spijkers, hout en een hamer voor je eigen timmerkunstwerk. Leuk om te doen en met een prachtig resultaat!

Verzamel deze spullen:

Een oud plankje
Kleine spijkertjes met een kop
Hamer
Touw
Een tekening of een uitgeprinte afbeelding

Stap 1: Verzin wat jij op je je kunstwerk wilt hebben. Een fiets? Een tent? De eerste letter van je naam? Het kan allemaal! Teken je onderwerp zelf, of print een simpel plaatje uit. Maar houd het makkelijk!

Stap 2: Sla met twee spijkertjes de tekening vast op je plank. Sla de spijkers niet helemaal door je plank heen, ze moeten een stukje blijven uitsteken.

Stap 3: Klaar voor de grote timmerklus? Nu ga je alle lijntjes van je tekening helemaal vol slaan met spijkertjes. Om ongeveer elke centimeter komt er een nieuwe spijker. Kijk uit voor je vingers hè?

Stap 4: Scheur de tekening onder de spijkers vandaan.

Stap 5: Nu kun je het touw om je spijkertjes wikkelen zodat het er mooi uit komt te zien. Knoop het beginnetje vast en ga wikkelen. Heb je een ingewikkelde tekening zoals een fiets? Doe dan eerst de omtrek.

Bij een grote letter maakt het niet veel uit, dan kun je lekker kris-kras heen en weer wikkelen, tot het mooi gevuld is. Het eind van het touwtje knoop je weer vast en klaar is je kunstwerk!

Anderen lazen ook: Meer knutseltips? Je vindt ze hier!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook