dolfijnen

Dolfijnen onderweg naar Nederland, kan dat?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
susan schaeffer
Susan
Schaeffer

Voor de kust van België is een grote groep dolfijnen gezien. Er waren ook kalfjes bij. Nou wordt er wel vaker een dolfijn gezien in de Noordzee. Maar zo’n grote groep mét kleintjes, dat zie je bijna nooit. Een paar weetjes over deze bijzondere dieren.

Onderzoekers vielen bijna van hun stoel, toen ze deze week 25 dolfijnen zagen zwemmen bij België. Ze weten niet waar de dieren vandaan komen. Misschien komen ze uit Schotland. Daar leeft een grote groep tuimelaar-dolfijnen. De dieren zwemmen waarschijnlijk bij België voor het eten. Er zit daar namelijk nu veel makreel en haring in het water. 

Verrekijker mee?

Niemand weet waar de dieren naartoe zwemmen. Misschien zwemmen de dolfijnen straks voor de stranden van Nederland. Toch heeft het geen zin om je verrekijker uit de kast te halen. de dieren zwemmen namelijk bijna 37 kilometer uit de kust. Dat is bijna twee uur varen . Je kunt ze dus vanaf het strand niet zien.
 

Wist je dat…

  • - Er meer dan dertig soorten dolfijnen zijn? In de Noordzee leven de witsnuit, de tuimelaar, de witflank en de gewone dolfijn.
  • - De orka ook een dolfijn is? Het beest weegt wel 4.000 kilo. Dat is net zo veel als een olifant.
  • - Een dolfijn wel vijf of zes meter hoog kan springen? Ze spelen ook vaak spring-spelletjes met elkaar.
  • - Dolfijnen onder water kunnen ademhalen? Ze kunnen ook slapen terwijl ze zwemmen.

Anderen lazen ook: De dolfijn aan het vissen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook