Beeld ANP

'Dolfinarium mag geen dolfijnen aan China verkopen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het Dolfinarium in Harderwijk wil acht dolfijnen verkopen aan een pretpark in China. Een heel slecht plan, vindt dierenorganisatie World Animal Protection. 

Het Dolfinarium wil de acht dolfijnen verkopen aan Hainan Ocean Paradise, een nieuw attractiepark in het zuiden van China. Het dierenpark in Harderwijk vertelde een paar weken geleden dat het diervriendelijker wil worden. De shows worden aangepast en de verblijven worden verbouwd. Sommige dieren moeten daarom verhuizen om zo meer plaats te maken voor de achterblijvers.

Geldproblemen

Het Dolfinarium heeft ook nog eens geldproblemen door de coronamaatregelen. Het geld dat de dolfijnen opbrengen is dus hard nodig voor het verbouwen van de verblijven. Maar dierenbeschermers zijn bang dat de dolfijnen in China ook gebruikt gaan worden bij shows en bij fokprogramma’s. Ze roepen daarom de regering nu op om een stokje te steken voor de verkoop van de dieren.

World Animal Protection ziet liever dat de acht tuimelaars vrijgelaten worden in een afgezet stuk zee.

Kunstjes

Er is al jaren veel kritiek op het Dolfinarium. Veel mensen vinden het zielig dat de dieren tijdens shows kunstjes moeten doen. Ook de regering schreef vorig jaar een streng rapport. Daarin stond dat de dieren teveel werden gebruikt als circusdieren en dat de verblijven te klein zijn. Daar wil het dierenpark nu iets aan veranderen. Dat vindt Worls Animal Protection op zich goed nieuws. 'Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat de dieren nu ergens anders kunstjes moeten gaan doen', stelt de organisatie.

Anderen lazen ook: Dolfijnen redden hond uit het water.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps