ANP

Dolfinarium past 'onnatuurlijke' dierenshows aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen klappende zeeleeuwen of springende dolfijnen. Het Dolfinarium gaat in de toekomst helemaal veranderen. Het dierenpark in Harderwijk wil diervriendelijker worden en past daarom zijn shows aan.

Er is al jaren veel kritiek op het Dolfinarium. Veel mensen vinden het zielig dat de dieren tijdens shows kunstjes moeten doen. Ook de regering schreef vorig jaar een streng rapport. Daarin stond dat de dieren teveel werden gebruikt als circusdieren en dat de verblijven te klein zijn. Daar wil het dierenpark nu iets aan veranderen.

Meer zwem-plek

In de toekomst wil het Dolfinarium meer natuurlijk gedrag van de dieren laten zien. Dat betekent niet dat de dierenshows helemaal verdwijnen, maar kunstjes hoeven de dieren niet meer te doen. Ook verhuizen acht tuimelaars, twee zeeleeuwen en twee walrussen naar een dierenpark in China. Hierdoor krijgen de andere dieren meer zwem-plek in het verblijf.

'Stop met shows'

Dierenwelzijnsorganisaties zijn niet tevreden met het nieuwe plan. Ze vinden dat het Dolfinarium helemaal moet stoppen met de dierenshows. Ook zijn ze bang dat de dieren die naar China gaan daar vervolgens wéér kunstjes moeten doen. ‘Kinderen leren vooral dat het prima is om wilde dieren te gebruiken voor ons vermaak’, zegt World Animal Protection Nederland tegen de NOS.

Anderen lazen ook: Zwemt deze robotdolfijn straks in dolfinaria?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps