Beeld Pixabay

'Donald Trump wil Groenland kopen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Sommige mensen dromen van een nieuwe auto. Andere willen graag een huis. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een andere wens: hij wil een land kopen. Groenland om precies te zijn.

Dat schrijft de serieuze Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het koude eiland valt nu onder Denemarken. Op Groenland wonen maar 56.000 mensen. Het eiland bestaat voor tachtig procent uit ijs, maar de bodem van het land zit vol met kostbaarheden als diamanten, goud, uranium en olie.

Beeld ANP

Van Denemarken

De krant schrijft dat Trump zijn adviseurs heeft gevraagd om te onderzoeken of het niet mogelijk is om Groenland van Denemarken over te nemen. Of Denemarken van plan is het grote eiland te verkopen, is niet duidelijk. De regering van Denemarken wil niet reageren op de geruchten.

100 miljoen dollar

Helemaal origineel is het plan van Trump trouwens niet. Een van zijn voorgangers, president Harry Truman, probeerde net na de Tweede Wereldoorlog ook Groenland al te kopen. Hij had daar toen 100 miljoen dollar voor over. Dat vond Denemarken niet genoeg en dus ging de koop niet door.

Anderen lazen ook: Jaloerse Trump wil zijn eigen parade.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps